30 Set 2020

Conscienciats amb la salut mental

“Boig?  No, gràcies!” és un projecte creat i realitzat pels professors/es i els/les alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social, amb un doble objectiu: per una banda, conèixer el col·lectiu de persones amb problemes de salut mental i per altra, sensibilitzar sobre la incomprensió i el rebuig a la que es veu sotmès aquest col·lectiu.

La presentació del projecte als alumnes es va dur a terme a través de la tasca O, “Mentalitza’t”, una representació de diferents escenes on els professors sorprenen als/les alumnes posant-se en la pell de persones que tenen un trastorn mental i com el seu entorn els rebutja o no entén la seva malaltia.

A partir d’aquesta activitat, comença un cicle de xerrades, visites a centres i conferències vivencials per tal d’aproximar l’alumnat al col·lectiu de persones amb problemes de salut mental. Paral·lelament els i les alumnes creen una campanya de sensibilització per als seus companys de Cicles Formatius. En grups elaboren un vídeo, un cartell i una dinàmica per a una classe concreta i avaluen, un cop finalitzada la campanya, els resultats i els aprenentatges assolits.

Per últim, es programa una jornada de cloenda per a compartir coneixements, per tal que els alumnes d’Integració social siguin els protagonistes i tinguin l’oportunitat d’agrair la col·laboració, al llarg del projecte, de diferents persones i professionals que coneixeran al llarg de “Boig? No, gràcies!”.