12 Abr 2021

Els alumnes de Gestió Administrativa del Sagrat Cor Sarrià engeguen una iniciativa per apropar la tecnologia a la gent gran

Els alumnes de 2n del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa del Sagrat Cor Sarrià impulsen una iniciativa d’aprenentatge servei (ApS) amb una quinzena de persones grans del Casal Verge de Gràcia sobre l’ús de les noves tecnologies.

El projecte, que s’engloba dins de l’àmbit dels mòduls d’Atenció al client/usuari i Eines d’Internet per a l’empresa, busca que els avis que hi participin agafin familiaritat en l’ús de la tecnologia mòbil com a eina de comunicació no només telefònica, alhora que els alumnes desenvolupen les seves habilitats comunicatives per conèixer més profundament les eines d’internet.

Accions que per a les generacions actuals són tan bàsiques como cercar informació a internet, enviar o rebre WhatsApps, utilitzar el correu electrònic o gestionar arxius des del mòbil, són desconegudes per algunes persones grans. Els alumnes identifiquen una necessitat, intervenen per resoldre-la i realitzen un procés de reflexió sobre la mateixa. Durant l’última fase de la iniciativa, els estudiants preparen un manual de les FAQ (Frequently Asked Questions) que els plantegen els participants i elaboren un manual que dona resposta als dubtes i necessitats de cadascú.

Aquesta iniciativa d’aprenentatge-servei és una proposta docent que integra el servei a la comunitat i l’aprenentatge acadèmic en un projecte que permet als estudiants formar-se treballant sobre necessitats reals en un entorn amb l’objectiu de millorar-lo. Una manera d’incorporar l’ajuda a la comunitat com a dinamisme formatiu. El ApS suma intencionalitat pedagògica i intencionalitat solidària. És un projecte educatiu amb utilitat social.